Hyr en semesterlägenhet Ertsbergen

62 fantastiska semesterboende för semester i semesterregion Ertsbergen

Ertsbergen är en av de vackraste lågbergskedjorna i Tyskland och imponerar på många besökare med Fichtelberg och Kammweg. Och gillar du det nostalgiskt är du i goda händer i hemmet för nötknäpparen, rökaren, ljusbågen och julpyramiden. Det finns också många bekväma semesterlägenheter och fritidshus i Ertsbergen.

Visa alla semesterboenden i semesterregionen Ertsbergen ►

Populära semesterregioner | Ertsbergen

Silver under jord och den bästa luften på 1215 meter över havet

Ertsbergen anses vara ett av de vackraste landskapen i lågbergskedjan. Den högsta höjden är det 1215 meter höga Fichtelberg i Oberwiesenthal. Vandring och mountainbikecykling är populära på sommaren - till exempel på Kammweg. På vintern är bergen ett populärt resmål för vintersportentusiaster. Då gör fritidshuset med öppen spis och ett mysigt sovrum stort intryck. Men under alla årstider rekommenderas tidiga bokningar. Och efter en god natts sömn fortsätter semestern – till exempel på spåren av nötknäpparen, rökaren, ljusbågen och julpyramiden. De är en produkt av Sachsens långa gruvhistoria, som kan upplevas mycket imponerande över och under jord längs Silverrutten. Erzgebirge är också vaggan för den sachsiska bilindustrin, som i Sachsen förknippas med namnet August Horch. Knappast någon vet att Zwickau, för att vara exakt, är hem för det enda bilmuseet i Tyskland som ligger på en historisk produktionsplats. Sedan 2004 har historien om märkena Audi, Horch, DKW och Wanderer väckts till liv just i den byggensemble där August Horch arbetade i årtionden. Mycket mobil historia, men inte bara, kan också upplevas av familjer i Chemnitz industrimuseum. Sachsens textilhistoria finns dokumenterad i textilmuseet Crimmitschau, medan plåtgruvan i Ehrenfriedersdorf ger svar på frågan om hur Erzgebirge fick sitt namn. De som gillar det väldigt avslappnat är på rätt plats i Oberwiesenthal: i kurorten kan de fly vardagen, finna inre frid och låta sig driva. En mängd olika friskvårds- och hälsoerbjudanden hjälper gästerna att nå sina mål. Det speciella med staden vid Fichtelberg är framför allt naturresurserna, som den lågallergena luften, det hälsofrämjande läkande klimatet eller de många örterna, som man inte bara kan göra örtlikör av. Å andra sidan, om du vill gå högt kan du ta plats i Oberwiesenthals landmärke, linbanan som byggdes 1924. Det spelar ingen roll om det är sommar eller vinter, det för den som söker avkoppling till det 1215 meter höga Fichtelberg varje dag. En ganska ny sevärdhet är äventyrsmuseet Manufactory of Dreams. Sedan 2010 har det funnits folkkonst från Erzgebirge att förundras över, drömma om och delta i. Den rymmer cirka 1 500 utställningar från perioden mellan 1890 och 1930. Mer än 20 besöksgruvor ligger under jorden längs den 140 kilometer långa Silverrutten. Den går från Zwickau via Aue, Schneeberg och Annaberg till Dresden och spårar gruvdriftens och metallurgins historia, i synnerhet brytningen av silver, som gav semestervägen dess namn.

Ertsbergen: Hyr din drömsemesterlägenhet nu

Ferienwohnungen Upplev en oförglömlig semester i semesterregionen Ertsbergen, en av de vackraste och mest populära destinationerna i resmålet Tyskland. I den charmiga regionen Ertsbergen hittar du en mängd olika semesterorter att upptäcka. Till en lyckad semester hör ett avslappnat semesterboende som blir en bit av hemmet under resan: en mysig lägenhet, en rymlig semesterlägenhet eller ett bekvämt semesterhus.

semesterprinsen.se erbjuder ett stort urval av semesterhus och semesterlägenheter i regionen Ertsbergen. På ett ögonblick hittar du rätt semesterhus eller semesterlägenhet bland de många erbjudandena. Semesterboende som uppfyller alla krav: för familjer, par, singlar, seniorer, grupper, för unga och gamla. Till och med din egen hund är välkommen i många semesterhus och lägenheter.

Våra erbjudanden på Ertsbergen semesterbostäder ger snabbt en strukturerad översikt över det önskade tillfälliga boendets läge, faciliteter och särdrag. På semesterprinsen.se hyr du din semesterbostad billigt och direkt från hyresvärden - utan omvägar, utan extra kostnader. Så boka snabbt ett semesterhus eller en semesterlägenhet online och låt Ertsbergen-drömsemestern börja redan hemma!

× ×