Hyr en semesterlägenhet Thüringer Wald

38 fantastiska semesterboende för semester i semesterregion Thüringer Wald

I Thüringer Wald hittar semesterfirare en av de äldsta anslutna höghöjdsvandringslederna, Rennsteig. Många utsiktspunkter erbjuder en oförglömlig utsikt över landskapets skönhet. En lämplig semesterlägenhet eller semesterbostad hittas snabbt så att du kan upptäcka en ny del av Thüringer Wald varje dag.

Visa alla semesterboenden i semesterregionen Thüringer Wald ►

Populära semesterdestinationer | Thüringer Wald

Blåguld, vandringsledssång och brottsplats

Den har till och med haft sin egen hymn sedan 1951: Rennsteig är förmodligen den mest kända och äldsta sammankopplade höghöjdsvandringsleden och sträcker sig över 168 kilometer från Eisenach-distriktet Hörschel an der Werra till Blankenstein an der Saale. Otaliga utsiktspunkter och utsiktsplattformar ger användarna en oförglömlig inblick i det vackra i detta landskap. Sedan 2000 har det också funnits en officiell Rennsteig-cykelbana, som avviker lite här och där från den historiska Rennsteig för att undvika branta stigningar på sträckan. Som ett resultat är Rennsteigs cykelväg 30 kilometer längre än vandringsleden. På vintern är Rennsteig ett riktigt paradis för längdskidåkare. Både nybörjare och avancerade skidåkare kan använda skidspåret på Rennsteig. Särskilt i området kring Oberhof finns en mängd attraktiva vandringsdestinationer nära Rennsteig. De högsta höjderna i Thüringer Wald, som Stora Beerberg (på 983 m, det högsta berget i Thüringen), Schneekopf på 978 m och Great Finsterberg på 944 m är lätta att nå härifrån. Rennsteig leder direkt över Grenzadler, i omedelbar närhet av denna ligger DKB-Ski-ARENA Oberhof. Här hålls tävlingar i skidskytte, längdskidåkning och löpgrenarna i nordisk kombinerad. Hoppanläggningarna i Kanzlersgrund, DKB-Skisport-HALLE samt rodel- och bobbanan finns i närheten. Det är dubbelt värt att boka en semesterlägenhet med bastu. Om du lämnar ditt boende nästa morgon bör du också upptäcka delstatens huvudstad Erfurt. Till exempel med en promenad genom den välbevarade medeltida stadskärnan med sina vackra patricierhus och kärleksfullt restaurerade korsvirkeshus. Som Thüringens ekonomiska, intellektuella, kulturella och politiska centrum har Erfurt alltid attraherat stora personligheter som Luther, Goethe, Schiller, Bach och Liszt. Byggnader i Erfurt, som Augustinerklostret eller Kaisersaal, påminner om detta än idag. Inte att förglömma: viktiga rötter till hans teologi och reformationen ligger i Erfurt, där Martin Luther studerade från 1501 och gick in i Augustinerklostret 1505. Kulturstaden Weimar är också en del av en semester i Thüringer Wald. Weimars mångfald överraskar besökarna gång på gång. I ingen annan tysk stad av jämförbar storlek har så mycket tysk och europeisk kulturhistoria ägt rum. Av de tio bästa i staden ska här bara nämnas Bauhaus som finns med på Unescos världsarvslista med sina platser i Weimar och Dessau. Walter Gropius grundade State Bauhaus i Weimar 1919, som skulle revolutionera design och konstnärliga koncept och som fortfarande har genomslag i dag. Den vägledande principen var: "Form följer funktion." Nora Tschirner är en ivrig anhängare av Bauhaus. Inspektör Dorn på brottsplatsen i Weimar skulle vilja att Bauhaus-universitetet skulle vara platsen för ett avsnitt, eftersom hon medger: "Jag är ett totalt Bauhaus-fan. Jag gillar allt som har med det att göra."

Thüringer Wald: Hyr din drömsemesterlägenhet nu

Ferienwohnungen Upplev en oförglömlig semester i semesterregionen Thüringer Wald, en av de vackraste och mest populära destinationerna i resmålet Tyskland. I den charmiga regionen Thüringer Wald hittar du en mängd olika semesterorter att upptäcka. Till en lyckad semester hör ett avslappnat semesterboende som blir en bit av hemmet under resan: en mysig lägenhet, en rymlig semesterlägenhet eller ett bekvämt semesterhus.

semesterprinsen.se erbjuder ett stort urval av semesterhus och semesterlägenheter i regionen Thüringer Wald. På ett ögonblick hittar du rätt semesterhus eller semesterlägenhet bland de många erbjudandena. Semesterboende som uppfyller alla krav: för familjer, par, singlar, seniorer, grupper, för unga och gamla. Till och med din egen hund är välkommen i många semesterhus och lägenheter.

Våra erbjudanden på Thüringer Wald semesterbostäder ger snabbt en strukturerad översikt över det önskade tillfälliga boendets läge, faciliteter och särdrag. På semesterprinsen.se hyr du din semesterbostad billigt och direkt från hyresvärden - utan omvägar, utan extra kostnader. Så boka snabbt ett semesterhus eller en semesterlägenhet online och låt Thüringer Wald-drömsemestern börja redan hemma!

× ×