Hyr en semesterlägenhet Südheide

30 fantastiska semesterboende för semester i semesterregion Südheide

Südheide är ett paradis för naturälskare: orörda landskap, vidsträckta skogar, hedar, mossar och vattendrag, mycket lugn och ro och sällsynta djurarter. Allt detta gör en semester i semesterregionen Südheide unik. För en avkopplande vistelse i Südheide rekommenderas en semesterlägenhet eller ett semesterhus, och din egen hund är ofta också välkommen.

Visa alla semesterboenden i semesterregionen Südheide ►

Populära semesterdestinationer | Südheide

Pärlorna från Südheide

Var aktiv och upplev lugnet i naturparken Südheide, lär känna landskapet och människorna, njut av det regionala köket och upptäck kulturella specialiteter. Oavsett om det är en kort resa eller en semester, erbjuder regionen i och runt naturparken Südheide norr om Celle semesterfirare avkoppling och rätt semesterprogram: cykel- och vandringsutflykter, pilgrims- och kanotturer, familjespel och mycket mer. För dem som vill ha en speciell upplevelse: "En exklusiv kryssning på land" med den ståtliga europeiska vagnen, detta är också möjligt i naturparken Südheide.

Naturparken Südheide börjar några kilometer norr om Celle. Där den karga heden för århundraden sedan gav utsikt ända till horisonten, ser besökaren idag ett mer varierat landskap på cirka 480 kvadratkilometer med vidsträckta skogar, som hör till de största i Niedersachsen, med omväxlande hedar, ljunghedar och naturnära bäckdalar med klara ljungbäckar.

Landskapets karghet är också anledningen till att det än idag är glest befolkat. Endast ett fåtal vägar och järnvägar passerar genom naturparken, vilket är anledningen till att besökare fortfarande hittar tysta landskap här. Detta lugn och denna avskildhet gynnar förekomsten av sällsynta djurarter som tranor, uttrar, havsörnar och svarta storkar, som är särskilt känsliga för störningar. Samtidigt erbjuder naturparken rekreationssökande en idealisk miljö för timmar av avslappnade vandrings- och cykelturer, långt borta från massturismen. På vissa stigar kan man vandra i timmar utan att möta en själ.Vi har ofta hört talas om Söderhavets pärlor, men Söderhedspärlorna är mindre kända. En pärla finns i ungefär var tusende flodpärlmussla. Förr i tiden hittades musslorna i massor i Heides strömmar. Idag är de utrotningshotade.

 
De naturnära och näringsfattiga hedströmmarna Örtze och Lachte och deras biflöden utgör livsmiljö för många utrotningshotade och mycket känsliga växt- och djurarter. Därför är det t.ex. bara tillåtet att paddla kanot på Örtze under vissa tider. Mindre hedbäckar får inte längre trafikeras. Uttern, öringen, flodpärlmusslan och många andra gynnas av detta. Vissa bäckar är så viktiga för sällsynta och hotade arter att de är skyddade - som Weesener Bach, som rinner ut i Örtze nära Hermannsburg.

De som är specialiserade på fåglar bör också besöka Weltvogelpark Walsrode. Med mer än 4 000 fåglar från 650 olika arter i sitt äventyrs- och parklandskap är det en av de tio mest artrika djurparkerna i världen och världens största fågelpark.

Det går snabbt att hitta rätt semesterboende i regionen, och ofta kan även de fyrbenta vännerna följa med sin husse och matte.

Südheide: Hyr din drömsemesterlägenhet nu

Ferienwohnungen Upplev en oförglömlig semester i semesterregionen Südheide, en av de vackraste och mest populära destinationerna i resmålet Tyskland. I den charmiga regionen Südheide hittar du en mängd olika semesterorter att upptäcka. Till en lyckad semester hör ett avslappnat semesterboende som blir en bit av hemmet under resan: en mysig lägenhet, en rymlig semesterlägenhet eller ett bekvämt semesterhus.

semesterprinsen.se erbjuder ett stort urval av semesterhus och semesterlägenheter i regionen Südheide. På ett ögonblick hittar du rätt semesterhus eller semesterlägenhet bland de många erbjudandena. Semesterboende som uppfyller alla krav: för familjer, par, singlar, seniorer, grupper, för unga och gamla. Till och med din egen hund är välkommen i många semesterhus och lägenheter.

Våra erbjudanden på Südheide semesterbostäder ger snabbt en strukturerad översikt över det önskade tillfälliga boendets läge, faciliteter och särdrag. På semesterprinsen.se hyr du din semesterbostad billigt och direkt från hyresvärden - utan omvägar, utan extra kostnader. Så boka snabbt ett semesterhus eller en semesterlägenhet online och låt Südheide-drömsemestern börja redan hemma!

× ×