Hyr en semesterlägenhet Rheinsbergs sjödistrikt

27 fantastiska semesterboende för semester i semesterregion Rheinsbergs sjödistrikt

Semesterregionen Rheinsbergs sjödistrikt är ett paradis för vattenälskare. De kristallklara sjöarna inbjuder till bad, paddling, fiske och båtturer. I detta unika sjölandskap är aktiv rekreation och avkoppling en självklarhet. De många semesterlägenheterna och semesterhusen i Rheinsbergs sjödistrikt är den perfekta platsen för en paradisisk semester.

Visa alla semesterboenden i semesterregionen Rheinsbergs sjödistrikt ►

Populära semesterdestinationer | Rheinsbergs sjödistrikt

Semester i ett vattenparadis

Är bad, paddling och fiske din favoritsysselsättning? Rheinsbergs sjödistrikt består av otaliga kristallklara sjöar och kan bli ditt favoritresmål. En semester i paradiset. Rheinsbergs sjödistrikt ligger i norra Brandenburg mellan Rheinsberg, Menz och Fürstenberg/Havel. Större delen av området ligger i naturparken Stechlin-Ruppiner Land.

Rheinsbergs sjödistrikt med mer än 70 sjöar tillhör den södra delen av Mecklenburgs sjöområde och är förbundet med Kleinseenplatte via Prebelow-kanalen. I söder finns en förbindelse till Havel via Rhin. Den största sjön i Rheinsbergs sjödistrikt är Stechlinsee. Andra stora sjöar är Nehmitzsjön, Wittweseesjön, Rheinsbergsjön, Zootzensjön, Braminsjön och Große Preblowsee.

Nehmitzsjön, som täcker 170 hektar, ligger mitt i skogen i omedelbar närhet av Stechlinsjön och har många vikar. Vid dess norra spets fanns under DDR-tiden ett kärnkraftverk, som sedan dess har tagits ur drift och håller på att rivas. En stor del av Wittweseesjöns strandzon, som ligger väster om Nehmitzsjön, är skyddad. Trots detta finns det fyra badplatser vid den kristallklara sjön. Rheinsbergsjön genomströmmas av floden Rhin och ligger strax norr om staden Rheinsberg. I sjön ligger ön Remus, där man har hittat spår av en slavisk bosättning med ett slott. Den vikrika Zootzensee ligger nära byn Zechliner Hütte i den norra delen av Rheinsbergs sjödistrikt. Väster om den ligger sjön Großer Zechliner See med utmärkt vattenkvalitet. Sjön är ett naturreservat.

Simning, vattensporter och fiske. Sjöarna i regionen är idealiska för bad och båtturer. Eftersom många av sjöarna är förbundna med floder eller kanaler är det också möjligt att göra flerdagarsturer med kanot, motorbåt eller husbåt. Om du inte har en egen båt kan du hyra en lokalt eller helt enkelt ta en båttur. Sjöarna runt Rheinsberg är också ett populärt resmål för sportfiskare: abborre, gös, gädda och karp känner sig särskilt hemma där.Men regionen har mycket mer att erbjuda än bara stora sjöar. Även i Fontane Therme spelar vattnet huvudrollen. Det termiska landskapet i två nivåer, de naturliga saltvattenbassängerna, sötvattenbassängen och den flytande sjöbastun. Glasmuseet Zechlin Forest och djurparken Kunsterspring erbjuder helt andra insikter och vyer. Men även rosenstaden Wittstock är värd en omväg och kombinerar kultur, historia och aktiv rekreation för vandraren, t.ex. på nunnornas stig. Den senare ingår naturligtvis också i de korta eller långa cykelturerna, beroende på din smak.

Eftersom det också är lätt att hitta boende, står ingenting i vägen för en resa till Rheinsbergs sjödistrikt. Ohoj!

Rheinsbergs sjödistrikt: Hyr din drömsemesterlägenhet nu

Upplev en oförglömlig semester i semesterregionen Rheinsbergs sjödistrikt, en av de vackraste och mest populära destinationerna i resmålet Tyskland. I den charmiga regionen Rheinsbergs sjödistrikt hittar du en mängd olika semesterorter att upptäcka. Till en lyckad semester hör ett avslappnat semesterboende som blir en bit av hemmet under resan: en mysig lägenhet, en rymlig semesterlägenhet eller ett bekvämt semesterhus.

semesterprinsen.se erbjuder ett stort urval av semesterhus och semesterlägenheter i regionen Rheinsbergs sjödistrikt. På ett ögonblick hittar du rätt semesterhus eller semesterlägenhet bland de många erbjudandena. Semesterboende som uppfyller alla krav: för familjer, par, singlar, seniorer, grupper, för unga och gamla. Till och med din egen hund är välkommen i många semesterhus och lägenheter.

Våra erbjudanden på Rheinsbergs sjödistrikt semesterbostäder ger snabbt en strukturerad översikt över det önskade tillfälliga boendets läge, faciliteter och särdrag. På semesterprinsen.se hyr du din semesterbostad billigt och direkt från hyresvärden - utan omvägar, utan extra kostnader. Så boka snabbt ett semesterhus eller en semesterlägenhet online och låt Rheinsbergs sjödistrikt-drömsemestern börja redan hemma!

× ×